Lancering Global Forum on Cyber Expertise gevierd met Engelse versie van DigiDuck

digiduck De speciale uitgave van de Donald Duck, de DigiDuck, is in het Engels als pdf beschikbaar gesteld aan Veilig internetten. De speciale uitgave is in het Engels vertaald als onderdeel van de lancering van het Global Forum on Cyber Expertise (GFCE) tijdens de Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015) die op 16 en 17 april in Den Haag plaatsvindt. Een belangrijk deel van digitale vaardigheden en eSkills is weten hoe je het internet veilig kunt gebruiken. Met deze speciale Donald Duck kunnen kinderen dit al op jonge leeftijd leren.

De lancering van het GFCE wordt niet alleen gevierd met deze Engelse versie van de DigiDuck, maar laat ook zien dat een van de belangrijkste doelstellingen van het forum, het creëren van mondiale bewustwording op het gebied van veilig internetten, op allerlei manieren kan worden bereikt.

U kunt de DigiDuck hier downloaden.

Global Forum
Het Global Forum on Cyber Expertise (GFCE) biedt een mondiaal platform voor de capaciteitsopbouw op cybergebied. Het GFCE stimuleert nieuwe financieringsstromen en de uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van cyberveiligheid, cybercriminaliteit, gegevensbescherming en e-development. Door vraag en aanbod op elkaar af te stemmen kunnen landen met onvoldoende kennis van bepaalde cybergebieden profiteren van de kennis en expertise van landen en ondernemingen die daar wel over beschikken.

GCCS2015
Tijdens de Global Conference on CyberSpace ontmoeten vertegenwoordigers van overheden, de private sector en het maatschappelijk middenveld elkaar twee dagen lang om de praktische samenwerking in cyberspace te bevorderen, de capaciteitsopbouw op dit terrein te verbeteren en te praten over normen voor verantwoord gedrag in cyberspace. Op het programma staan tal van events, sessies en webinars waarbij de deelnemers elkaar ontmoeten.

Livestream Cyber onderwijs
Tijdens de parallelle sessie ‘Wat zijn de beste en leukste manieren van cyber onderwijs?’ stonden op vrijdag 17 april van 9.15 uur tot 10.45 uur de beste en leukste manieren van cyber onderwijs centraal. Een van de sprekers tijdens deze sessie was Digital Champion én ECP-voorzitter Tineke Netelenbos. Klik hier voor meer informatie over deze sessie.

Safer Internet Day
De DigiDuck verscheen op 10 februari jl. tijdens de Safer Internet Day, een jaarlijks terugkerende dag (iedere tweede dinsdag van februari) waarop in meer dan 100 landen in de wereld aandacht wordt gevraagd voor veilig internetgebruik door jongeren. Dit jaar was het thema ‘Let’s create a better internet together’.

Dankzij de volgende partijen kwam deze speciale editie tot stand: Sanoma, Veiliginternetten.nl (initiatief van ECP, en de Ministeries van Economische Zaken en Veiligheid & Justitie), KPN, SIDN, Mijn Kind Online, UPC en T-mobile. De DigiDuck wordt gelezen door ruim 1,6 miljoen jongeren (en volwassenen), wordt verspreid op diverse scholen en is onder andere ook ontvangen door alle 150 Tweede Kamerleden.

Comments are closed.